Idag söndagen den 10/9 fortsatte KM enligt tidigare spelmönster, nämligen förmiddagen på Skälby och en stund under eftermiddagen på Bergavik. Precision stod först på agendan och det var väl ganska okej förutsättningar. En viss blåst tilltog, men inte så att det störde speciellt. Resultaten blev till skillnad från längden i fredags på en bättre nivå. Det blev dramatiskt värre när Packe hade chansen att bärga guldet med de fyra ”lättaste” kasten kvar från närmaste framför, medan Lillen hade sina sista fyra längs bort ifrån vänster. Nerverna var klart ansatta (enligt egen utsago) och Lillen kunde i och med att sista kastet gick in undvika särspel då samtidigt Packe satte en av sina fyra sista. Vi fick f.ö. se tre nya pb (Packe 12, Fabian 12 samt Martin 9). Lillen tog därmed sitt tredje av fyra KM-guld i grenen.

Resultat PPECISION:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
PlaceringSpelareR1R2 Final
1.Peter Karlsson14132712
2.Patrik Johansson10122211
3.Fabian Lindblad121217 
4.Albin Lindblad8614 
5.Peter Mattsson7512 
5.Martin Bertilsson9312 

 

Efter precisionen var det dags för alla zephyrer att fortsätta jobba då flåsgrenen discathon stod på programmet. Fyra spelare kom till start och det är lite tråkigt att inte fler väljer att orka starta. Allround är kul med dess helt skilda discipliner och banan blev i år på 2 1/3 varv med två tester. Det var hela tiden jämt mellan bröderna och det avgjordes inte förrän ett par portar före mål.

Resultat DISCATHON:

                                                                                                                                                                                           
PlaceringSpelareTid
1.Peter Karlsson5:01
2.Albin Lindblad5:42
3.Fabian Lindblad5:46
4.Peter MattssonDNF

 

Eftermiddagen innebar fina SCF-vindar i ett starkt motljus på vattensjuk plan. Flera bra kast levererades men slant ur nävarna. Lillen tog sin tredje seger för dagen och fick därmed en bra möjlighet att skrävla lite extra vid familjens kvällsmat. Återigen tråkigt att inte fler tar chansen att leka lite SCF, det är en riktigt rolig gren. Ny chans om två helger vid Höstkastet.

Resultat SCF:

                                                                                                                                                                                                                       
PlaceringSpelareMTATRCTotalt SCF
1.Peter Karlsson7.93s31m74.62p
2.Albin Lindblad7.31s24m64.21p
3.Fabian Lindblad6.17s18m51.94p

 

Då återstår discgolf tisdagen den 19/9 under Skälbytouren. Hittills har nio spelare deltagit i allround-KM vilket innebär att samtliga av dessas golfande innebär deltagande i allroundmästerskapet. (Två grenstarter är lika med allround.)